İŞ-KUR Müdürü Sonkaya’dan işverene müjde



İŞ-KUR Müdürü Sonkaya’dan işverene müjde

ARDAHAN-BHA

İŞ-KUR İl Müdürü Ahmet Sonkaya, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci’yi makamında ziyaret etti.

İŞ-KUR Müdürü Ahmet Sonkaya, burada yaptığı açıklamada Aktif İşgücü hizmetleri kapsamında yürütülen İşbaşı Eğitim Programı teşviklerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından işveren lehine değişikliklerin yapıldığını söyledi.

Sonkaya, yapılan değişiklikler hakkında ATSO Başkanı Çetin Demirci’ye yaptığı bilgilendirmelerde ise şunları aktardı, “Daha önce Hizmet ve İmalat sektörlerinde faaliyet gösteren işverenlerimizin talep ettiği iş başı eğitim programlarının zorunlu istihdam süresi 3 katından 2 katına düşürülmüştür. Aynı şekilde istihdam oranı ise %70 de ,%60 ‘a çekilmiştir” dedi.

Ardahan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci’de İŞ-KUR Müdürü Ahmet Sonkaya’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, yapılan yeni düzenlenin iş hayatına hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, teşviklerden yararlanmak isteyen ATSO üyelerini kuruma yönlendireceğini bildirdi.

Uzun yıllardır Ardahan İŞ-KUR İl Müdürlüğü görevinde bulunan Ahmet Sonkaya kentin yerel esnafına verdiği destek ve işsizliğin giderilmesi için yaptığı çalışmalar nedeniyle kentin en başarılı bürokratları arasında gösteriliyor.

BHA


Bu haber 43 defa okunmuştur.